Recomanacions – Recomendaciones

català castallano

(Català)

ENTRENAMENT

Per a realitzar aquest tipus de “marató” en caiac de mar, cal haver entrenat prèviament. Ningú s’aixeca un dia qualsevol i diu … “Em vaig a recórrer 30 milles en caiac …. “, amb cert grau de maduresa i consciència.

No és impossible, ni molt menys, però per a complir amb això, cal fer algunes sortides prèvies, que en principi poden ser de 20 a 25 km, i anar augmentant la distància a recórrer, fins a arribar als 35 km en un període de 6 hores contínues aproximadament i arribar sencer físicament.

Amb unes dues o tres vegades que es realitzi aquesta última distància és suficient i per descomptat també deixar l’última setmana prèvia a la data de la competició amb un entrenament molt suau d’una horeta de paleig, o realitzar natació, o directament res de res, perquè entrenar fort en els últims dies és només per lesionar i omplir-nos de dubtes …

No recomanem fer més distància de 50 km, perquè és només desgastar el físic innecessàriament, ja que el descans també forma part de l’entrenament, i després d’un dia llarg de paleig, hauríem descansar dos o tres com a mínim per recuperar tot el físic en general i el to muscular en particular.

Hem de preparar el cos per tenir una “cadència” contínua alta, sense desgastar els músculs, però constant. Li podrem anomenar això “trobar” el nostre ritme.

Utilitzar caiacs de fibra de vidre o carboni ens donarà cert avantatge sobre els plàstics perquè normalment són més ràpids, però molts caiacs de plàstic amb un llarg de més de 5 metres, podran també realitzar aquest esdeveniment, encara que segurament amb una mica més d’esforç i entrenament.

ALIMENTACIÓ

Quan estiguem entrenats, que portarà els seus 2 mesos de preparació per a algú que ja navega en caiac de mar, no un principiant que necessitarà més temps, recomano que davant tantes hores de paleig, haurem de “menjar”, i evitar gels màgics o sobrets de glucosa, cafeïna i altres, perquè hauríem de comprendre que aquesta competència en caiac de mar és una activitat de continu paleig però de lent desgast i els gels són un “xut” d’energia per a un corredor de marató per exemple, però no tan efectiva per a aquest tipus de travessies.

L’ideal és beure aigua cada hora o hora i mitja, i si tenim una mica de gana, menjar alguna fruita, bananes, pomes, panses de raïm o altres, o barretes de cereals, també algun power bar, o altres marques de carbohidrats fàcils de pair, però gels poc o gens.

I pel que fa a l’aigua, tampoc cal extralimitar el beure descontroladament i recomanem des de l’organització la utilització de “camel bag” i un litre i mig més, presos en glops durant les gairebé 12 hores de navegació.

Una bona recepta que dóna resultat és anar mastegant “xiclets”, perquè mantindran la boca humida i els pots portar a l’armilla en un petit tub estanc de “Redoxón” (vitamina C).

A més els de menta “fort”, poden fins evitar algun que altre mareig…

Martín

www.martinenkayakdemar.com

(Castellano)

Para realizar este tipo de “maratón” en kayak de mar, hay que haber entrenado previamente. Nadie se levanta un día cualquiera y dice… “Me voy a recorrer 30 millas en kayak….”, con cierto grado de madurez y conciencia.

No es imposible ni mucho menos, pero para cumplir con ello, hay que realizar algunas salidas previas que en principio pueden ser de 20 a 25 km, e ir aumentando la distancia a recorrer, hasta llegar a los 35 km. en un período de 6 horas continuas aproximadamente y llegar entero físicamente.

Con unas dos o tres veces de realizar esta última distancia es suficiente, y por supuesto también, dejar la última semana previa al cruce con un entrenamiento muy suave de una horita de paleo, o realizar natación, o directamente nada de nada, porque entrenar fuerte en los últimos días es solo para lesionarse y llenarnos de dudas…

No recomendamos realizar más distancia de 50 km., porque es solamente desgastar el físico innecesariamente, ya que el descanso también forma parte del entrenamiento, y después de un día largo de paleo, deberíamos descansar dos o tres por lo menos para recuperar todo el físico en general y el tono muscular en particular.

Debemos preparar el cuerpo para tener una “cadencia” continua alta, sin desgastar los músculos, pero constante. Le podremos llamar a esto “encontrar” nuestro ritmo.

Utilizar kayaks de fibra de vidrio o carbono nos darán cierta ventaja sobre los plásticos porque normalmente son más rápidos, pero muchos kayak de plástico con un largo de más de 5 metros, podrán también realizar este evento. Aunque seguramente con un poco más de esfuerzo y entrenamiento.

ALIMENTACIÓN

Una vez que estemos entrenados, que llevará sus 2 meses de preparación para alguien que ya navega en kayak de mar, no un novato que le llevará más tiempo, recomiendo que ante tantas horas de paleo, tendremos que “comer”, y evitar geles mágicos o sobrecitos de glucosa, cafeína y demás, porque deberíamos comprender que esta competencia en kayak de mar es una actividad de continuo paleo pero de lento desgaste, y los geles son un ”chute” de energía para un corredor de maratón por ejemplo, pero no tan efectiva para este tipo de travesías.

Lo ideal es beber agua cada hora u hora y media, y si tenemos algo de apetito, comer alguna fruta, bananas, manzanas, pasas de uvas u otras, o barritas de cereales, también algún power bar, u otras marcas de carbohidratos fáciles de digerir, pero geles poco o nada.

Y con respecto al agua, tampoco hay que extralimitarse en beber descontroladamente y recomendamos desde la organización la utilización de “camel bag” y un litro y medio más, tomados de a sorbos durante las casi 12 horas de navegación.

Una buena receta que da resultado es ir masticando “chiclets”, porque mantendrán la boca húmeda y puedes llevarlos en el chaleco en un pequeño tubo estanco de “Redoxón” (vitamina C)

Además los de menta “fuerte”, pueden hasta evitar algún mareo…

Martín

www.martinenkayakdemar.com

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s